مهارت نقشه خوانی سقف وافل یکی از مهمترین نقاط قوت مهندسین اجرایی و همینطور عوامل اجرایی است که در این مطلب ابتدا اهمیت این موضوع را بررسی میکنیم و در ادامه روش صحیح نقشه خوانی سقف وافل را کامل آموزش دادیم.
نقشه خوانی سقف وافل [ آموزش ویدیویی ]

خلاصه این مطلب
اهمیت نقشه خوانی سقف وافل در پروژه
توجه به موارد کلی و جزئیات نقشه سازه گام نخست اجرای دقیق و اصولی یک پروژه است. فن نقشه خوانی سقف وافل و درک صحیح از نقشههای یک پروژه از نقاط قوت مهندسین اجرایی و همینطور عوامل اجرایی میباشد. بسیاری از اشتباهات اجرای نتیجه عدم توجه یا برداشتهای اشتباه مجریان از نقشهها و عدم مهارت لازم در نقشهخوانی میباشد.
آموزش نقشه خوانی سقف وافل
همانطور که در بالا اشاره کردیم مهارت نقشه خوانی وافل بسیار مهمه و اطلاعات خوبی را میتوان از نقشه سقف بدست آورد، در ویدیو زیر آموزش نقشه خوانی سقف را خیلی مفید و مختصر توضیح دادیم، پیشنهاد میکنیم ویدیو زیر را با دقت نگاه کنید.
در نقشه سقف وافل دقیقا چه اطلاعاتی وجود دارد؟
خوب تا به اینجا اهمیت مهارت نقشه خوانی درست و اصلی را درک کردیم برای تاکید بیشتر بر این موضوع، سوالی که ممکن پیش بیاید این است که این نقشه دقیقا چه اطلاعاتی را به ما میدهد؟ مهمترین این اطلاعات عبارتند از:
- نوع و سایز قالب موردنیاز
- ارتفاع و ضخامت سقف
- نحوه آرموتوربندی سقف وافل
- نحوه وافل چینی و همینطور قسمتهایی که باید بهصورت دال (توپر) اجرا شود در نقش وجود دارد.
بعد از اطلاع از نوع و سایز قالب برای چیدمان قالبها دقیقاً بر اساس نقشه اتوکد (AutoCAD) طراحی شده عمل میکنیم و قالبها را روی زیرسازی که قبلاً آماده شده قرار میدهیم و با آچار آنها را به یکدیگر قفل میکنیم. موقع نقشه خوانی سقف وافل اگر همه مراحل درست انجام شود، در این صورت جابهجایی جزئی قالب نیز اتفاق نمیافتد. قسمتهای که جاگذاری قالب در آنجا امکانپذیر نیست در نقشه سقف وافل مشخص شده که بهصورت توپر و یا دال اجرا میشود که زیرسازی این قسمتها عمدتاً بهوسیله قالبهای تخت چوبی و یا پلیمری زیرسازی و آماده میشود.

نکات مهم نقشه خوانی سقف وافل
تغییر تیپ و سایز قالبها بدون هماهنگی و تأیید طراح پروژه امکانپذیر نمیباشد و این کار باعث ایجاد مشکل میشود و خسارتهای مالی و جانی جبرانناپذیری را به همراه خواهد داشت؛ بنابراین ابعاد قالب وافل باید مطابق با ابعاد قالبها در نقشه سقف وافل باشد، ضمن اینکه قبل از طراحی سازه کارفرما باید تأکید داشته باشد که از تیپ و سایز قالب در طراحی استفاده شود که در بازار موجود باشد.
نکته مهم دیگه در نقشه خوانی وافل
اجرای عملیات آرماتوربندی، محاسبه میلگرد سقف وافل و جاگذاری میلگردهای تقویتی نیز دقیقاً طبق نقشه وافل باید اجرا شود تا مشکلی برای شما عزیزان پیش نیاید، علاوه بر این کلیه هموطنان و مشتریان عزیز میتوانند با کارشناسان ما تماس بگیرند و از مشاورهها و راهنماییهای تیم تخصصی ما استفاده کنند، گروه پارتافل بهعنوان تولیدکننده انواع قالبهای پلیمری در زمینه خدمات طراحی سازه و اجرای سقف وافل در خدمت شماست همین الان از طریق بنر زیر با کارشناسان ما تماس بگیرید.
نقشه مقطع سقف وافل
همانطور که در عکس نقشه سقف وافل زیر مشاهده میکنید، قالبها از نوع قالب وافل دوطرفه ۸۰ در ۸۰ و ارتفاع ۲۸ سانتیمتر است. ضخامت سقف با احتساب کاور بتن ۷ سانتیمتری، ۳۵ سانتیمتر است و سایز تیرچههای درجا از پایین ۱۲ و از بالا ۱۸ سانتیمتر اجرا میشود و آرماتور تحتانی در تیرچه قطری معادل ۱۰ دارد. در نقشه مقطع سقف وافل نوع قالب، تعداد، ابعاد، ارتفاع، ضخامت دال بتنی، ضخامت سقف، فاصله میلگردهای طولی و سراسری، میگرهای اصلی تحتانی و فوقانی تیرچهها مشخص میشود.
نقشه پلان سقف وافل
نقشه پلان سقف وافل؛ تعداد قالبها و چیدمان آنها بر روی سقف را نشان میدهد. بر اساس نقشه پلان سقف، جزئیات چیدمان قالبهای وافل و همینطور قسمتهایی از سقف که باید بهصورت توپر اجرا شود مشخص گردیده است. برای سقفهای وافل یکطرفه و دوطرفه پلان قالب چینی طراحی میشود که در پلان سقف وافل یکطرفه تعداد قطعات میانی، پرکننده و درپوش دقیقاً مشخص است و باتوجه به سایز قالبهای تعیین شده در نقشه، چگونگی مونتاژ اجزای قالب یکطرفه مشخص شده است، پیمانکاران با استناد به این نقشهها تعداد و ابعاد قالبها را بررسی میکنند و از این طریق میتوانند قالبها را مونتاژ کنند.

مراحل نقشه خوانی (۳ مرحله مهم)
نقشه خوانی و جزئیات سقف وافل دارای نکات مهمی است که طی مراحل مختلف باید به طور کامل و بادقت بالا انجام شود تا نهایتاً اسکلت ساختمان بدون نقص و باکیفیت عالی اجرا شود، همانطور که قبلاً اشاره شد کلیه موارد و اطلاعات فنی در نقشه پلان و نقشه مقطع سقف وافل پیشبینیشده است که طی مراحل مختلفی به مرحله اجرا در میاید.
مرحله ۱- قالب چینی
در مرحله اول بر اساس نقشه اتوکد پلان قالب چینی و مقطع سقف وافل، تیپ قالب بررسی و مشخص شده و جهت تأمین آن اقدام میشود. زیرسازی سقف با ابزار موجود بهصورت اصولی اجرا شده و قالبها بر اساس پلان قالب چینی بر روی آن چیدمان میشود، قالبهای قفلدار تولید گروه پارتافل بهوسیله آچار قفل کننده به همدیگر متصل میشوند که همین موضوع باعث عدم جابهجایی آنها در مراحل مختلف اجرای سقف میشود، در قسمتهایی از سقف که امکان استفاده از قالب کامل وجود ندارد میتوان از قالبهای نیمه که در سایزهای مختلف بهصورت یکپارچه در گروه پارتافل تولید میشود استفاده کرد و نهایتاً قسمتهای محدود بهجامانده که باید بهصورت دال توپر اجرا شود را میتوان بهوسیله ابزار مربوطه (تخته چوبی و یا پلیمری) برای نگهداشتن بتن، زیرسازی کرد.

- نکته مهم در مورد ابعاد قالب وافل
ابعاد قالب وافل در نقشه مشخص شده است، نقشه خوانی سقف وافل باید توجه داشت که قالبها دقیقاً مطابق با قالبهای در نقشه تهیه و استفاده شود، قاعدتاً مهندسین طراح برای طراحی نقشه باید از قالبهای استفاده کند که در بازار موجود باشد. تغییر تیپ قالب بدون هماهنگی طراح پروژه امکانپذیر نیست و مسلماً بدون هماهنگی و تأیید مهندسین مربوطه باعث ایجاد مشکلات فراوان میشود که امکان دارد خسارات مالی و جانی جبرانناپذیری را به همراه داشته باشد.
مرحله ۲- جایگذاری آرماتورهای اصلی سقف
پس از اجرای مرحله اول (چیدمان) عملیات آرماتوربندی سقف وافل اجرا میشود، پیمانکار باتوجهبه نقشه مقطع سقف، مشخصات آرماتورهای اصلی را مشاهده نموده و اجرا مینماید.
مرحله ۳ (مرحله آخر) جایگذاری میلگردهای تقویتی
پس از جایگذاری میلگردهای اصلی سقف نوبت به میزگردهای تقویتی میرسد که در قسمتهایی از نقاط بحرانی سقف به حمایت میلگردهای اصلی میآیند، اسم آنها دقیقاً معرف نقش آنها در سقف است که نقش تقویتکننده آرماتورهای اصلی را بر عهده دارند. بر اساس نقشه، میلگردهای تقویتی در محلهای تعیین شده بافاصله و سایزهای مشخص جایگذاری میشوند، نهایتاً پس از اجرای کامل آرماتوری بندی باتوجهبه میزان ضخامت کاور بتن از مقطع سقف، بتنریزی انجام میشود.
۱ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
خیلی خوب