استحکام و کیفیت قالب وافل جز مهمترین شاخص هایی است که کارفرمایان و پیمانکاران در انتخاب و خرید قالب وافل مورد نیاز بصورت جدی مدنظر قرار میدهند.
استحکام بدنه و لبه دور قالب وافل

خلاصه این مطلب
سوالات رایج و بسیار مهم دررابطهبا قالبها
جنس قالب وافل از پلاستیک است و ما چه انتظاری از یک قالب پلاستیکی در یک عملیات ساختمانی میتوانیم داشته باشیم؟ یک قالب پلاستیکی در یک کارگاه ساختمانی چقدر میتواند در مقابل ضربه، فشار، پرتاب و عوامل اینچنینی که کم هم نیستند دوام بیاورد و دچار شکستگی نشود؟ در پاسخ این سؤالها که اغلب برای افراد در ارتباط با قالبهای وافل پیش میآید جواب اینه که قالبها نهایتاً آسیب میبینند و دچار شکستگی میشوند! که در ویدئو زیر توضیح دادهایم
شکستن قالبها چه خسارتهایی ایجاد میکند؟
زمان شکستن قالبها خیلی مهمه، از لحاظ اقتصادی این قالبها بهعنوان قالب غیر ماندگار باید در چندین مرحله (حداقل ۳۰ مرتبه) مورداستفاده قرار بگیرد و ما بتوانیم از این قالبها در سقفهای مختلف استفاده کنیم، اگر قالبها در سقفهای ابتدایی آسیب ببینند از لحاظ اقتصادی باعث ایجاد خسارت میشوند و توجیه اقتصادی مناسبی ندارد و در زمینه اجرا، بهخصوص مرحله چیدمان قالبها و انجام عملیات آرماتوربندی، قبل و در زمان بتنریزی اگر شکستگی قالب اتفاق بیفتد باتوجهبه وقفههای به وجود آمده، معضلات و مشکلات اجرایی بسیاری برای گروه اجرایی ایجاد میکند، پس به زبان ساده هر چه قالبها دیرتر بشکنند توجیه اقتصادی و فنی مناسبتری برای ما دارند.

معمولا قالبها در ۳ حالت میشکنند!
در اجرای سقف وافل بهطورکلی سه مرحله وجود دارد که احتمال شکستگی قالبها در در هنگام اجرای پروژه بسیار زیاد است:
۱- مرحله اول (چیدمان و آرماتوربندی)
مرحله اول زمان چیدمان قالبها بر روی سقف و شروع عملیات آرماتوربندی است که شاهد تردد و عبور اکیپ اجرایی بر روی قالبها هستیم.
۲- مرحله دوم (عملیات بتنریزی)
مرحله دوم زمان عملیات بتنریزی است که با انجام عملیان بتنریزی فشار و وزن زیادی به دیوارهها و سطح روی قالبها وارد میشود، در هر دو مرحله احتمال شکستن قالبها از قسمت سطحرو و دیوارهها بسیار زیاد است ضمن اینکه دفرمه شدن قالب هم اتفاق میافتد.
۳- مرحله سوم (خارج کردن قالبها بیشترین شکستگی اتفاق میافتد)
در مرحله سوم که بیشترین شکستگی اتفاق میافتد زمان خارجکردن قالبها از سقف است، به این صورت که برای خارجکردن قالبها از سقف نیروی اجرایی بهوسیله دیلم و یا ابزاری مشابه نیرو و ضربات بسیاری را به قسمتهای مختلف کلاف دور قالب وارد میکند که بهراحتی باعث شکستگی لبه قالب میشود.

راهحل ما برای برطرف کردن این مشکل (۲ راهکار کاربردی)
گروه پارتافل برای برطرفکردن این موارد در طراحی و تولید قالب وافل قفلدار اصلاحات قالب، ۲ راهکار در نظر گرفتهایم:
راهکار اول: تیغهبندیهای کف قالب عمیقتر و گوشت دیوارها و سطح فوقانی قالب وافل ضخیمتر شده است که این تغییرات باعث بالارفتن استحکام کل بدنه قالب میشود و در مقابل نیروها و فشارهای وارده مقاومتپذیر است.
راهکار دوم: قالبهایی که قبلاً تولید میکردیم و همینطور قالبهای موجود در بازار داری لبه با ضخامت حداکثر ۳ سانتیمتر هستند، در قالبهای قفلدار ضخامت دو الی سهسانتی لبه دور قالب به پنج سانتیمتر افزایش پیدا کرده است، ضمن اینکه تیغهبندی قدرتمندی در کلاف دور اعمال شده که باعث میشود میزان شکستگی لبه دور به حداقل برسد، لبه ۵ سانتی زمان خارجکردن قالب از سقف در مقابل فشار دیلم مقاومت فوقالعادهای دارد، ضمن اینکه امکان ترکیب با قالبهای فلزی نیز امکانپذیر میشود.